Introkursus i klikkertræning!

Introkursus i klikkertræning!

I dette minikursus vil du lære hovedprincipperne for klikkertræning.

KLI117_var_s4r9j8_medium

I løbet af de næste lektioner vil du lære det du behøver for at komme i gang med klikkertræning på egen hånd. I denne første lektion tænkte vi at vi IKKE vil forklare dig noget som helst om klikkertræning. I stedet ønsker vi at starte kurset med at du får nogle klikkertrænede hunde at se i aktion, så at du får et billede af hvordan det kan foregå når du og hunden først har lært det.

Det vi ønsker, du skal lægge særligt mærke til, er at se hvordan hundene opfører sig.

  • Du vil se at hundene deltager frivilligt i træningen ved at TILBYDE adfærd til træneren (at tilbyde adfærd frivilligt er også noget hundene bliver bedre til jo mere du klikkertræner)
  • Du kan også lægge mærke til hvordan træneren klikker og belønner, og ikke mindst hvordan han GRADVIS øger sværhedsgraden i træningen.
  • Du kan lægge mærke til at træneren ikke siger ret meget eller hundser med hunden for at få den til at gøre ting, men fokuserer på at markere rigtig adfærd præcist (og lader hunden gøre størstedelen af arbejdet selv).
  • Du kan lægge mærke til at al træning er belønningsbaseret. Det er ingen straf når hunden gør fejl. Men samtidig klikker træneren ikke for ”hvad som helst”. Hunden får kun klik + belønning når den gør det rigtige.
  • Er der andre ting du lægger mærke til som er forskellig fra hvordan du har set hundetræning i praksis før…?

Hvis du synes dette ser morsomt ud, kan du glæde dig til resten af lektionerne – for der vil du lære at træne på samme måde. Tag dig ikke af hvis du ikke forstår alle begreberne, eller alt hvad der sker i filmene nedenfor. Efter den sidste lektion vil du forstå utrolig meget mere!

Film nr. 1: Indlæring af udgangsstilling med hvalp

Film nr. 2: Træning på næseprøve (lydighedsøvelse)

Film nr. 3: Lære hunden at rulle sig ind i et tæppe (tricks)

Film nr. 4: Hente sodavand i køleskabet (se hele indlæringen i lektion 9)

Film nr 5: Klikkertræning af hest

Klikkertræning er sandsynligvis den bedste metode til at få det maksimale ud af din hunds potentiale. Men det er med klikkertræning som med alt andet – du som træner, må lære det ordentligt først. Så bare gå løs på næste lektion snarest mulig.

Vil du se resten af lektionerne? Du har du to muligheder: 

  • 1. Vil du have kurset gratis med kun tekst uden video? Så kan du tilmelde dig  kurset ved at skrive din e-mailadresse i feltet helt nederst til højre på denne side. Du vil så få tilsendt en lektion pr. mail hver dag den næste uge.
  • 2. Vil du se resten af lektionerne MED video? Så kan du bestille abonnement på hundetidsskriftet Canis, så får du adgang til alle lektionerne med video med det samme. Og ikke mindst får du som Canis-abonnent tidsskriftet tilsendt i din postkasse 6 gange om året – hver udgave med mange interessante artikler om klikkertræning og anden belønningsbaseret hundetræning!

Bestil abonnement på hundetidsskriftet Canis her, og få adgang til videokurset i klikkertræning med det samme! (du får linket til lektionerne på næste side så snart du har bestilt). 

Held og lykke med klikkertræningen! Og husk at hvis du ønsker hjælp til træningen i praksis, er du altid velkommen på et kursus i regi af Canis Hundeskole!


Om forfatterne

Dette introduktionskursus i klikkertræning er lavet af Morten Egtvedt og Cecilie Køste, hovedinstruktører for Canis Hundeskole og forfattere af bøgerne

  • Klikkertræning for din hund
  • Rundering i teori og praksis
  • Lydighetstrening i teori og praksis